Стел форте 60 таблeтки

10.00лв.
Марки Натстим
Наличност: В наличност


Стел Форте

Подпомага очното здраве

Лутеин, диосмин, пълна гама от витамини и микроелементи

хранителна добавка

60 таблетки

 

Стел Форте допринася за нормалното функциониране на очите и доброто зрение. Представлява специално разработена комбинация от лутеин, диосмин, витамини А,С, D, Е, витамини от В групата и микроелементи мед, селен, цинк и др.

 

Очите са изложени постоянно на редица въздействия: сух и замърсен въздух, цигарен дим, употреба на алкохол, радиация, ултравиолетово слънчево излъчване, като всички тези фактори допълнително ги изтощават. Много витамини, микроелементи и вторични растителни продукти, важни за поддържането на нормално зрение, не могат да се синтезират в организма и при непълноценно хранене приемът на тези вещества не е достатъчен. Стел Форте чрез препоръчаната дневна доза осигурява оптимален прием на тези ценни хранителни вещества необходими за здравето на очите ви.

 

Едно от натуралните средства, които спомагат за профилактиката на зрението е мощният антиоксидант лутеин. Лутеинът е каротеноид,  който за разлика от алфа и бета каротина не се счита за провитамин А, тъй като в организма не се превръща в ретинол. Лутеинът е един от най-често използваните компоненти в хранителните добавки за подпомагане на очите и зрението. Според статистически данни около 75% от хората имат недостиг на лутеин. Този каротеноид трябва да се набави  с храна, защото организмът не може да си го произвежда самостоятелно. Дефицит на лутеин се наблюдава основно при пушачите и хората със светли очи. Лутеинът  се натрупва в ретината на окото и има свойството да поглъща част от високоенергийните лъчи в синия спектър на светлината. Има силен антиоксидантен ефект и неутрализира свободните радикали. Наричат го "витамин на окото".

Стандартната безопасна дневна доза на лутеин е между между 6 и 12 mg. Счита се, че продължителната употреба на лутеин в рамките на препоръчаната доза не води до нежелани ефекти. Може да се приема самостоятелно или в комбинация с предписаните от лекуващия лекар лекарствени средства.

 

Таблетките Стел Форте съдържат и специално подбрани витамини и микроелементи, които да поддържат доброто зрение на очите ви:

-        Витамините С и Е предпазват окото от вредното въздействие на слънчевата светлина, те са важен компонент за клетъчната защита. Предпазват клетките и са необходими за поддържане на функционалната способност на лещата на окото.

-        Витамин А участва в зрителния процес и е отговорен за адаптацията на окото към светло и тъмно, тъй като участва в образуването на зрителния пигмент на ретината на окото.

-        Цинк- важен микроелемент, който е необходим за нормалното функциониране на ензимните системи.

-        Мед – микроелемент, който има роля в преноса на електрони и кислород и подпомага енергийния баланс на клетките.

-        Селен - микроелемент, който участва в антиоксидантната система на нервните клетки, допринася за обезвреждане на свободните радикали. Оказва голямо значение за нормалното функциониране на имунната система, нервите и очите.

-        Витамин В2- подпомага функционирането на очната роговица. Допринася за фиксирането на колагеновите структури в роговицата.

 

Състав

в 1 таблетка

в дневна доза от 2 таблеткиП

Диосмин (цитрусов биофлавоноид)

50 mg

100 mg

Вит. С

60 mg

120 mg

Вит. Е

10 mg α-TE

20 mg α-TE

Ниацин

8 mg NE

16 mg NE

Лутеин

5 mg

10 mg

Цинк

5 mg

10 mg

Пантотенова киселина

3 mg

6 mg

Витамин В6

0,8 mg

1,6 mg

Витамин В1

0,6 mg

1,2 mg

Витамин В2

0,6 mg

1,2 mg

бета-каротен

0,5 mg

1 mg

Манган

0,5 mg

1 mg

Мед

0,45 mg

0,9 mg

Витамин А

250 µg RE

500 µg RE

Фолиева киселина

200 µg

400 µg

Йод

75 µg

150 µg

Селен

50 µg

100 µg

Биотин

15 µg

30 µg

Хром

15 µg

30 µg

Витамин К

15 µg

30 µg

Витамин Д

2,5 µg (100 IU)

5 µg (200 IU)

Витамин В12

1,2 µg

2,4 µg

Помощни вещества: пълнител калциев фосфат, пълнител микрокристална целулоза, антислепващ агент силициев диоксид, антислепващ агент магнезиев стеарат, натриев нишестен гликолат.

Предназначение:

Ø  Благоприятства функциите на очите

Ø  Допълва хранителния прием с витамини и микроелементи

Ø  Подбрани форми на микроелементите за подобрено усвояване

Ø  Качеството на продукта и отбелязаните на етикета количества се гарантират от изключителния швейцарски витаминен премикс (DSM Nutritional Products Ltd.)

Препоръчителна доза за дневен прием и указания за употреба:

По 1 таблетка 2 пъти на ден по време на хранене.  Препоръчва се продължителен прием (минимум 3 месеца).

Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием!

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

Съхранение: При стайна температура, на сухо и недостъпно за малки деца място.

Производител: Натстим ЕООД, бул.”Черни връх” 47, ет.4, София, България, тел.: 02 9623952 ,