ДЖИНДЖЪР Сe –Vit, сашета

15.60лв.
Наличност: В наличност


ДЖИНДЖЪР Сe –Vit, сашета


eкстракти от ацерола, цитруси и джинджифил


разтворима напитка


хранителна добавка


Protected Every Day


Защитени всеки ден


Едно саше от 4 g съдържа 800 mg екстракт от стандартизиран на 50% естествен витамин С от ацерола и цитруси и 300 mg екстракт от джинджифил.


Съставки

В максимална дневна доза от 1 саше

Eкстракт от стандартизиран на 50% естествен витамин С от Ацерола и Цитруси

800 mg

(400 mg Вит.C)

Eкстракт от джинджифил

300 mg

Био Инулин (пребиотик)

1900 mgПълнител: малтодекстрин.


 


Ацерола (Malpighia punicifolia) е малко тропическо дърво, чиито плодове широко се консумират поради високото съдържание на витамин С, флавоноиди и антиоксидантни. Поради синергичното действие на тези вещества витамин С от плодовете се абсорбира по-добре от организма, отколкото синтетичната аскорбинова киселина.


Човешкият организъм не може да синтезира витамин С (аскорбинова киселина) и затова трябва да си я доставя отвън чрез храната. Витамин С участва в голям брой обменни процеси, с което подпомага възстановителните и защитните процеси в организма. Играе основна роля при образуването на колаген, който е основен фактор при възстановяването на тъканните клетки в тялото, венците, кръвоносните съдове, костите и зъбите. Помага за абсорбирането на желязото. Известно е, че в условия на стрес неговото количество се изчерпва бързо, както и че пушачите и възрастните хора имат завишена нужда от витамин С. Всяка цигара разрушава 25-100 mg витамин С.


 


Джинджифилът (Zingiber officinale) е растение, чиито корени се използват в Китай и Индия от древността.   В източната традиционна медицина джинджифилът се използва отдавна за нормализиране на храносмилателната функция (липса на апетит, тежест в стомашната област, газове, запек). Съвременни изследвания доказват и неговия ефект при гадене и повръщане от различни причини.  


Химичния състав, с който се характеризира джиджифилът са летливите масла и фенолите. Лютите съставки – джинджеролите и шогаолите, са причина за ефекта му върху гаденето, повръщането и храносмилането. Тези компоненти стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата, което води до по-малко раздразване на стените на червата и по-лесно преминаване на веществата през храносмилателната система.


Джинджифилът представлява силен антиоксидант и имуностимулант. Екстрактът от джинджифил подпомага дейността на имунната система и нормалното храносмилане.


 


Предназначение:


Комбинацията - екстракт от джинджифил* и екстракт от натурален витамин С се препоръчва поради по-широко приложение при различни състояния:


 


Допринася за нормалната функция на имунната система, за намаляването на чувството за отпадналост и умора, за нормалното функциониране на храносмилателната и нервната системи, за поддържане нормалното функциониране на имунната система по време на интензивни физически упражнения и периода след това.


*(спада към семейството на Куркумата)


 


Препоръчителна доза и указания за употреба:


Възрастни: Максимална дневна доза от 1 саше.


Изсипете съдържанието на сашето в празна чаша, след което добавете 150-200 ml вода (за предпочитане минерална вода, за да се запази натуралния състав на напитката) при непрекъснато разбъркване до разтваряне на съдържимото.


По желание водата може да бъде и топла, но не гореща, или да се охлади с лед.


 


Подходящ за употреба от диабетици и вегани. Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием ! Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!