Описание

ИМУНО-ДЕОКСИ е авангарден препарат, който подпомага антиоксидантната и имунна защитна функция. Той подпомага организма при физически и психически натоварвания, неблагоприятни условия на околната и работната среда, след операция, лъче- и химиотерапия при онкологични заболявания. ИМУНО-ДЕОКСИ създава предпазна системa от антиоксиданти в живите клетки, които пречат на формирането на свободни радикали в организма и водят до улавяне на съществуващите такива.

Разработен е от водещи български специалисти, след повече от 25 години изследвания в областта на имуностимулацията, в сътрудничество с БулБио – Национален център по заразни и паразитни заболявания, София и Фондация „Борба с рака”.

Предназначение: Благоприятства функциите на имунната система. Осигурява специално формулиран синергичен комплекс от микронутриенти – хранителни и ендогенни антиоксиданти, витамини и микроелементи в количества и форми съобразени с последни научни данни.

Подпомага организма при физически и психически натоварвания, неблагоприятни условия на околната и работната среда и др. (военнослужещи по време на тренировки и мисии, активен спорт). Спомага за възстановяване след приключване на конвенционалната терапия (операция, лъче- и химиотерапия) на онкологичните заболявания.

Препоръчителна дневна доза за прием и указания за употреба: Възрастни: 2 пъти на ден (сутрин и вечер), по 1 таблетка, след хранене, за период от минимум 3-6 месеца.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Съставки

ИМУНО-ДЕОКСИ е комбинация от антиоксиданти, витамини и микроелементи:

 • натурален витамин Е сукцинат – биологично най-активната форма на витамин Е, с противотуморен и радиопротективен ефект
 • витамин C – защитава клетките от увреждане от свободни радикали и участва в рециклиране на други важни антиоксиданти, като витамин Е.
 • антиоксидантните микроелементи (есенциални, приемат се само с храната) цинк и селен са под формата на комплекси с аминокиселини. Под такава форма ние ги приемаме с храната, имат добра стабилност в храносмилателната система и висока чревна абсорбция.

Други антиоксиданти (образуват се в организма), повишаващи основния клетъчен антиоксидант глутатион:

 • Алфа- Липоева киселина – по-силен антиоксидант от витамин C и витамин Е. Възстановява ги след атака от свободни радикали.
 • Коензим Q10 – ключов фактор за образуване на клетъчната енергия. Възстановява витамин Е, след атака от свободни радикали.
 • N-ацетил цистеин – предшественик на основния клетъчен антиоксидант глутатион, който свързва и елиминира и тежки метали в храносмилателната система.
 • Други микронутриенти.

Пълна гама от всички витамини (А, D, група B) и хром с цел намаляване на риска от недостиг при нерационално хранене, вредности на околната среда, хронични заболявания, напредване на възрастта, след терапия на онкологични заболявания и др.

Съставкив 1 таблетка от 650 mgв максимална дневна доза от 2 таблетки
Витамин C (калциев-L-аскорбат)200 mg400 mg
Натурален витамин E (D-алфа-токоферил сукцинат)50 mg100 mg
Липоева киселина50 mg100 mg
N-ацетил цистеин50 mg100 mg
Коензим Q1025 mg50 mg
Цинк (цинк глицинат)7,5 mg15 mg
Имуноподкрепящ комплекс (смес от липополизахариди, липопептиди)5 mg10 mg
Никотинамид (витамин B3)8 mg16 mg
Натурален бета-каротен (D. salina)2,5 mg7 mg
Пантотенова киселина (витамин B5)3 mg6 mg
Витамин В61,25 mg2,5 mg
Витамин В10,6 mg1,2 mg
Витамин В20,6 mg1,2 mg
Витамин А250 µg RE500 µg RE
Фолиева киселина (витамин B9)200 µg400 µg
Селен (L-селенометионин)50 µg100 µg
Биотин15 µg30 µg
Хром (хром пиколинат)25 µg50 µg
Витамин К15 µg30 µg
Витамин D32,5 µg5 µg
Витамин В120,7 µg1,4 µg

Помощни вещества: пълнител микрокристална целулоза, пълнител калциев фосфат, натриев нишестен гликолат, антислепващи агенти: силициев диоксид и магнезиев стеарат.

Ефикасност

ИМУНО-ДЕОКСИ взстановява и/или поддържа антиоксидантната и имунна защита на организма при:

 • редовно излагане на вредности от химичен, биологичен и радиационен характер, тежки физически и психически натоварвания; упражняване на активен спорт; ниски дози йонизираща радиация (извършващите образна диагностика, пилоти и летателен персонал);
 • след терапия на онкологични заболявания и при високо-рискови пациенти с преканцерози, пациенти в ремисия и др.;
 • респираторни епидемии;
 • възстановяване след боледуване, операции и др.;
 • хронични заболявания (сърдечно-съдови, диабет, неврологични, артрити, СПИН и др.);
 • население, засегнато от бедствия или аварии.

ИМУНО-ДЕОКСИ съдържа комбинация от антиоксиданти, която се характеризира със:

 • синергичност – пълна гама от антиоксиданти с различни механизми на действие, насочени към различните видове свободни радикали в организма;
 • безопасност – не са известни нежелани ефекти при използваните дози;
 • ефективност – включени са специфични форми, с данни за най-висока биологична активност.