media

ИмуноДеокси е създаден от водещи български специалисти...

  • Sep 25, 2017
  • Категория: Новини
  • Коментари: 0
ИмуноДеокси е създаден от водещи български специалисти в резултат на повече от 25 години изследвания в областта на имуностимулацията (БулБио – Национален център по заразни и паразитни заболявания, София).
ИмуноДеокси съдържа специално разработена комбинация от антиоксиданти, витамини и микроелементи.
Специфична комбинация от антиоксиданти, като такива приемани чрез храната и други образуващи се в организма, се характеризира със:
- синергичност – пълна гама от антиоксиданти с различен механизми на действие, насочени към различните видове свободни радикали в организма
- безопасност – не за известни нежелани ефекти при използваните дози
- ефективност – включени за специфични форми с данни за най-висока биологична активност:
Антиоксидантни витамини (есенциални, приемат се само с храната)
- Натурален Вит E сукцинат - биологично най-активната форма на витамин Е с противотуморен и радиопротективен ефект.
- Буфериран Вит. C под формата на калциев аскорбат с цел да не дразни храносмилателната и пикочна системи.
-Натурален бета-каротен получен от вид водорасли (D. salina), с максимален противотуморен и радио-протективен ефект за разлика от синтетичния.
Антиоксидантните микроелементи (есенциални, приемат се само с храната) цинк и селен са под формата на комплекси с аминокиселини. Под такава форма ние ги приемаме с храната, имат добра стабилност в храносмилателната система и висока чревна абсорбция.
Други антиоксиданти (ендогенни, образуват се в организма), повишаващи глутатиона, който е основния клетъчен антиоксидант:
-Алфа-Липоева киселина – по-силен антиоксидант от вит. С и вит. Е, като ги възстановява след свободно-радикалова атака.
- Коензим Q10 – есенциален фактор за образуване на клетъчната енергия. Възстановява вит. Е след свободно-радикалова атака.
- N-ацетил цистеин – предшественик на глутатиона, основният клетъчен антиоксидант. Също така свързва и тежки метали в храносмилателната система и ги елиминира.
Други микронутриенти
Пълна гама от всички витамини (вит. A, вит. Д3, група В) и хром с цел намаляване на риска от недостиг поради нерационално хранене, увеличени изисквания (вредности на околната среда, хронични заболявания), напредване на възрастта, след терапия на онкологичните заболявания и др.
Препаратът не съдържа желязо, мед и манган, поради риск от взаимодействието им с по-високите дози витамин С с образуване на свободни радикали, както и поради лесното им доставяне с храната и риск от натрупване (напр. желязо при мъжете). Не се включват и редица тежки метали като молибден, ванадий, германий и др., които нормално присъстват в други пазарни продукти, поради риск от невротоксичност при продължителен прием.