media

Как да подсилим имунната система по естествен начин: натурални антиоксиданти срещу настинките и грипа

  • Aug 10, 2018
  • Категория: Новини
  • Коментари: 0

 Ако сте способни да хванете настинка в средата на лятото или коремните вируси са ваш чест спътник през топлите сезони, то вероятно имунната ви система се справя още по-трудно, когато дойдат есента и зимата и настъпи същинския грипен сезон. Факт е, че всеки човек има различна имунна система и някои са по-податливи на вируси и инфекции от други. Но също така не трябва да забравяме, че честите разболявания може да се дължат на временно отслабена имунна система и проблемът е решим, включително с безвредни и природни средства.

 

Какво представляват антиоксидантите?

Антиоксидантите (или противо-окислител) са група биохимични вещества, действащи благоприятно и отпускащо върху човешкия организъм. Те са нискомолекулни съединения, попадащи в организма чрез различни хранителни продукти. Основното свойство на тези вещества е унищожаването на свободните радикали в организма, като токсини, тежки метали, токсични съединения, които отделят отровни оксиди и застрашават организма от фатални болести. Те се свързват със свободните радикали и спират вредното им влияние върху организма. Като антиоксиданти можем да определим различни видове органични и неорганични съединения, като: Аскорбинова киселина (Витамин C), Витамин Е, Флавоноидни в-ва, Фелурова киселина и други. Антиоксидантите не само унищожават свободните радикали, но и подобряват физиологията на организма, като го предпазват от вируси, бактерии, токсични вещества и подобряват имунната система.

Специалистите казват, че хранителен режим, богат на плодове и зеленчуци може да ви помогне да избегнете инфекции като настинки и грип. Това е така, защото тези храни съдържат повишаващи имунитета антиоксиданти. Консумирането на храни, богати на антиоксиданти, може да е полезно за здравето на сърцето и може също да помогне за намаляване на риска от инфекции.

Едни от най-масовите и най-познатите „вредители“ на  всеки организъм са свободните радикали.

Много специалисти считат, че уврежданията, които причиняват свободните радикали играят значителна роля в развитието на редица хронични болести, включително втвърдяване на артериите (атеросклероза), рак и артрит. Свободните радикали също могат да се намесят във функционирането на вашата имунна система. Поради тази причина, неутрализирането им посредством антиоксидантите ще спомогне да запазите имунната си система силна и ще ви помогне по-добре да се предпазите от настинки, вируси и други инфекции.

Рискови фактори за увеличаването на количеството свободни радикали са прекомерен стрес, неправилно хранене, излагане на замърсявания, радиация и др. вредни ефекти на околната среда.


Как да си набавим антиоксиданти

Най-ефективният начин за осигуряване на достатъчно антиоксиданти за неутрализиране на вредните ефекти на свободните радикали е чрез естествени средства, най-вече чрез храната. Най-голямо количество антиоксиданти се съдържа в пресните плодове и зеленчуци. Известни източници на антиоксиданти са червеното вино, дребните безкостилкови плодове като ягодите, боровинките и малините, както и нарът. Сред по-непопулярните, но също толкова полезни, са храни като броколи, домати, зеленолистни растения, цитрусови плодове.

Друг източник, чрез който може да си набавите необходимите антиоксиданти е чрез употребата на хранителни добавки. Все пак трябва да отбележим, че хранителните добавки на са заместители на разнообразното хранене. Те могат само да допълнят хранителния ви режим.


Джинджифил и витамин С – едни от най-мощните антиоксиданти

Джинджифилът е чудесен източник на витамин А, витамин С, витамин Е, В-витамини, магнезий, калий, фосфор, силиций, желязо, натрий, калций, цинк, и бета-каротин. Не е чудно, че джинджифилът има толкова много невероятни ползи за здравето.

В корените на джинджифила се съдържат едни от най-високите нива на антиоксиданти сред всички храни изобщо - 3.85 mmol/100 g. Повече антиоксиданти по този показател съдържат единствено нарът и някои видове горски плодове.

Ежедневната консумация на джинджифил може да ви предпази от простуда и грип по време на зимния сезон. Това растение е богато на цинк, хром и магнезий, които стимулират кръвообращението и така намаляват чувството на студ, прекомерното изпотяване и треската.

Витамин С е друг доказан антиоксидант, съдържащ се в естествен вид в голям брой храни. Най-голяма концентрация на витамин С се открива в тропическия плод ацерола, който в Европа е достъпен най-вече под формата на екстракт и хранителна добавка. Витамин С действа благоприятно на организма по два начина.   От една страна като се свързва директно със свободните радикали и ги неутрализира, и от друга, спомага за регенерирането на  антиоксидантните свойства на мастноразтворимия витамин Е.

Витамин С участва в голям брой обменни процеси, с което подпомага възстановителните и защитните процеси в организма. Играе основна роля при образуването на колаген, който е основен фактор при възстановяването на тъканните клетки в тялото, венците, кръвоносните съдове, костите и зъбите. Помага за абсорбирането на желязото.

 

Джинджър Се-Vit – естествена имунна защита преди грипния сезон

Хранителна добавка с антиоксиданти може да помогне много в такива условия. Натуралните продукти, имащи антиоксидантни и имуностимулиращи свойства могат да се използват преди и по време на грипния сезон.

Комбинацията от джинджифил и витамин С се препоръчва поради по-широко приложение при различни състояния. Положителните ефекти са не само за имунната система, но и за намаляването на чувството за отпадналост и умора, за нормалното функциониране на храносмилателната и нервната системи, за поддържане нормалното функциониране на имунната система по време на интензивни физически упражнения и периода след това.

Двата антиоксиданта се комбинират в иновативния продукт Джинджър Ce-Vit – комбинация от натурален екстракт от джинджифил, екстракт от стандартизиран на 50% естествен витамин С от Ацерола,  пребиотик Био Инулин.

Джинджър Ce-Vit е разработен от екип български специалисти, участвали в разработването на множество популярни на пазара хранителни добавки. Новата разработка бе пусната на пазара през 2018 г. се предлага в два варианта:

-          Разтворима напитка – сашета, които съдържат максимална дневна доза от активните съставки и допринасят за имунната защита на организма само с един прием дневно. Това е натурално разтворима напитка, без оцветители и консерванти. Подходяща е за вегани и диабетици. Едно саше дневно и ще се чувствате защитени всеки ден !

-          Таблетки за смучене, предлагащи изключително удобство за приема – навсякъде, по всяко време, включително по време на пътуване, без необходимост от прием с вода или разтваряне.

Повече за продуктите можете да научите тук:

Джинджър Ce-Vit – Сашета: https://natstim.eu/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0?product_id=67

Джинджър Ce-Vit – таблетки за смучене: https://natstim.eu/%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0?product_id=68