media

Доброкачественото уголемяване на простата и проблемите, свързани с уроинфекциите

  • Sep 10, 2018
  • Коментари: 0

Простатната жлеза е част от мъжката полова система, намираща се точно под пикочния мехур, като през нея минава уретрата. Тя има формата на орех и тежи около 20 – 40 г. Основната ѝ функция е да произвежда простатен секрет - безцветна течност, която е важна съставка на семенната течност.

С напредване на възрастта, при много мъже се появяват оплаквания, свързани с уголемяване на простатната жлеза, което може да доведе до значително влошаване на качеството на живот. Доброкачественото уголемяване на простатата, наричано още Аденом на простатата или Доброкачествената простатна хиперплазия /ДПХ/, е доброкачествен процес, при който клетките на простатата увеличават броя си и обемът на жлезата става по-голям. Това нарастване на жлезата постепенно започва да стяга в маншон уретрата и да пречи на нормалното уриниране. Най-честите оплаквания са често, трудно и болезнено  уриниране, особено учестено през нощта, чувство за недоизпразване на пикочния мехур и изпускане на урина. Освен дискомфорт, поради непълното изпразване на пикочния мехур, увеличаването на простатата може да доведе до развиване на инфекции на пикочните пътища, като цистити, уретрети, асимптомни бактериурии и пиелонефрити. Аденомът на простатата може да предизвика и други сериозни проблеми във времето – камъни в пикочния мехур, кръв в урината, инконтиненция (неволно изпускане на урината), както и неспособност за уриниране.

Доброкачественото увеличаване на простатата засяга около 50% от мъжете над 50 годишна възраст, като заболяването изисква ранно диагностициране и адекватно лечение.

Степента на увеличаване на простатната жлеза може да се изчисли чрез Международния Простатен-Симптоматичен-Индекс (МПСИ), като въпросникът се попълва самостоятелно от пациента и дава количествена оценка на симптомите, причинени от доброкачествената простатна хиперплазия. Всеки пациент с това състояние има затруднено уриниране, слаба струя, често уриниране и други симптоми, но е важно да се знае КОЛКО е затруднено уринирането, КОЛКО е слаба струята и т.н., което ориентира лекаря за тежестта на заболяването.


За предодвратяване на дискомфорта и многото странични усложнения, които могат да бъдат предизвикани от аденома на простатата, могат да  се използват профилактични препарати.

Имуно-Уро-Простанорм е иновативен продукт, създаден специално за профилактика на смущения в уринирането, хронични простатити и уроинфекции. Той съдържа патентован, специфичен уро-имуноподдържащ комплекс, екстракт от корени на коприва, цинк и натурален витамин D3. Заедно, те повишават естествената резистентност на организма и специфичния имунитет към различи инфекции на уро-гениталния тракт. Извършените десетки клинични наблюдения с този имуностимулатор дават убедителни доказателства за възможността мy да стимулира развитието на адекватен имунен отговор осигуряващ имуно-профилактично и имунотерапевтично действие срещу урогенитални инфекции при човека.

 

B Имуно-Уро-Простанорм таблетки е използван високо концентриран екстракт от корени на коприва (10:1, т.е oт 10 кг сухи корени се получава 1 кг екстракт) подробно проучен при хиляди пациенти.

Препоръчителната доза е по 1 таблетка сутрин и вечер за период от минимум 3 месеца, като не съществуват данни за нежелани реакции и това позволява употребата му да продължи неограничен период от време.

Може да се използва самостоятелно или в комбинация с предписано от лекар специалист лечение.

Да не се превишава npепоръчаната дневна доза !

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

 

Научете повече за продукта на нашия сайт:

https://natstim.eu/index.php?route=product/product&product_id=52