media

Имуноподкрепящият комплекс Фариностим – грижа за гърлото и горните дихателни пътища

  • Sep 20, 2018
  • Comments: 0

В днешното съвремие съществуват редица фактори, оказващи негативно влияние върху имунната система – използването на различни лекарства, нерационалното хранене, стресът, замърсяването на въздуха и др. Глобалният проблем, свързан с лекарствената полирезистентност на значителен брой микробни видове, налага търсенето на нови подходи за профилактика и контрол на причинените от тях заболявания.

Приложението на имуностимулатори е ново направление в профилактиката и лечението на неспецифичните инфекциозни заболявания.

Фирма Натстим ООД, предлага на пазара имуноподкрепящия комплекс Фариностим. Той е разработен съвместно с  БулБио-НЦЗПБ и представлява специфичен, лиофилизиран имуноподкрепящ комплекс (смес от липолизахариди, липопептиди).

Хранителната добавка Фариностим е предназначена за активиране на имунната функция на лигавицата на гърлото и горните дихателни пътища. Специалната форма, под която се приема препаратът (таблетки за смучене), позволява на имуноподдържащите вещества да попаднат в контакт с лигавицата на устната кухина и сливиците и да подпомогнат нейната защитна функция. Фариностим действа като антигенен стимул в двете най-важни индуктивни места за стимулиране на лигавичния имунен отговор – Назофаринкса и Пайровите плаки, като оказва стимулиращо въздействие и върху цялата имунна система на организма.

Препаратът е изследван имунологично и клинично при лица с различни УНГ възпалителни и инфекциозни заболявания (НЦЗПБ и УМБАЛ "Ц.Йоанна" София)с което е установен положителният му ефект за имунопрофилактика и терапия на УНГ инфекции.

Максимално препоръчителната дневна доза от 4 таблетки съдържа Фариностим: специфичен лиофилизиран имуностимулиращ комплекс (смес от липополизахариди, липопептиди) -180 mg;ментово масло (Mentha piperita) - 1,3 mg;евкалиптово масло (Eucalyptus globulus) - 0.6 mg.

Препоръчителната дневна доза за лица над 14 годишна възраст е по 1 таблетка 4 пъти на ден, а за деца над 3 години по 1 таблетка 4 пъти, като приемът трябва да продължи 20 дни. Един час след прием не трябва да се консумира храна и вода.

Може да се използва самостоятелно или в комбинация с предписано от лекар специалист лечение. Не са наблюдавани странични ефекти.

Да не се превишава пpепоръчаната дневна доза!

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

Научете повече за продукта на нашия сайт:

https://goo.gl/Eq9WGr