media

Изграждане и укрепване на детския имунитет

  • Oct 05, 2018
  • Comments: 0

Имунитетът на децата е значително по-слаб в сравнение с този на възрастните, което ги прави значително по-склонни към често боледуване. Формирането и развитието на имунната система е процес, който продължава години наред, тъй като имунологичната памет не се наследява, а се придобива в процеса на развитие.  Много е важно родителите да полагат правилните грижи за изграждането и укрепването на имунитета на своите деца. Има няколко основни фактора, които оказват основно влияние върху защитната система на детския организъм.

Рационално балансирано хранене. Храната е изключително важна за изграждането на детския имунитет. В седмичното меню на детето поне 4 пъти трябва да присъстват месото и рибата. Важно е то да яде достатъчно плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти и да приема повече течности – основно вода. Нужно е да се избягва консумацията на чипсове, вафли, газирани напитки.

Сънят. Много важно условие за здравето на детето е то да спи достатъчно. По време на съня се възстановяват защитните сили и организмът се възстановява от  всички вреди, настъпили в резултат на процесите, протичащи през деня. В зависимост от възрастта, децата се нуждаят от 10 до 14 часа сън на денонощие, като е нужно спалното помещение да е проветрено, затъмнено, с температура около 19 оС.

Стресът. Тъй като психичното здраве и душевното равновесие оказват пряко влияние върху имунната система, е важно родителите да се стараят да предпазват децата си от излишен стрес. Нужно е да подхождаме внимателно и с разбиране към детските проблеми, да се стараем да им помогнем да минат по-лесно адаптацията към детската градина и училището, да не ги натоварваме с прекалено много задължения и твърде големи очаквания за постигане на високи резултати.

Закаляване. За формирането на устойчив имунитет е хубаво детето да прекарва повече време на свеж въздух, да не бъде навличано с прекалено много дрехи, да контактува с други деца. За укрепване на детската имунна система спомага и провеждането на различни закаляващи процедури.

Витамини и природни средства. Много е важно децата да приемат необходимото количество витамини, които могат да си набавят от сезонните плодове и зеленчуци и под формата на хранителни добавки. Консумацията на мед, различни билкови чайове, прополис и други природни средства също влияе укрепващо на имунната система.

 

С настъпването на есента, температурите се понижават, по-големите деца започват да посещават детски градини и училища, а зимните вируси вече чукат на прага. За да предпазим нашите деца от постоянната хрема, кашлица и възпалено гърло, настинки, грипове и чревни инфекции е нужно да се погрижим за повишаване устойчивостта на тяхната имунна система. Хубаво е, освен изброените начини за укрепване на имунитета, децата да приемат имуностимулиращи продукти под формата на хранителна добавка.

 

Натстим ООД предлага на пазара продуктите Фариностим и Респистим плюс за деца (сироп и таблетки). Предлаганите хранителните добавки са безопасни и клинично доказани, разработени от екип от български специалисти. 

Известно е, че възпаленията на горните дихателни пътища са широко разпространени явления в резултат от нарушена имунна функция, нарастващата бактериална устойчивост към антибиотици, имуноподтискащият и алергизиращ ефект на антибиотичните средства.

Хранителната добавка ФАРИНОСТИМ  е предназначена за подпомагане на  имунната функция на лигавицата на гърлото и горните дихателни пътища.

Специалната форма, под която се приема (таблетки за смучене) позволява имуноподдържащите вещества да попаднат в контакт с лигавицата на устната кухина и сливиците и да подпомогнат нейната функция.

Лица над 14 год. – по 1 таблетка 4 пъти на ден за 20 дни.                                

Деца над 3 години – по 1 таблетка 2 пъти на ден за 20 дни.                                          

Един час след прием да не се консумира храна и вода!                                                 

Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием.                                     

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

 

Хранителната добавка РЕСПИСТИМ ПЛЮС ЗА ДЕЦА е специално предназначена за подпомагане функциите на имунната система на деца на възраст от 2 до 9 години. Подходяща е за ежедневна употреба в продължение на много месеци, като може да се използва  в допълнение на всички други съществуващи мерки (противогрипна ваксина, антибиотик), и спомага за намаляване вредното влияние на факторите на околната среда върху организма. Респистим плюс осигурява напълно или в значителна част препоръчителните дневни потребности от всички витамини и микроелементи.

Съдържащия се в него имуноподкрепящ комплекс, заедно с антиоксиданти и микронутриенти, оказват стимулиращо действие върху естествените защитни сили на организма и спомагат за по-лекото преодоляване на различните бактериални и вирусни инфекции. Предлага се във 2 варианта: Респистим плюс за деца таблетки за смучене - за деца на възраст 2-3 години – една таблетка дневно преди хранене, деца на възраст 4-8 години – по 1 таблетка 2 пъти на ден преди хранене.

Особено се препоръчва използването им през есенно-зимния сезон, когато приемът на плодове и зеленчуци е ограничен както и в началото на пролетта.

https://natstim.eu/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5?product_id=62

Респистим плюс за деца  сироп - като дневната препоръчителна доза е 5 ml за деца на възраст 2-3 години / 10ml за деца на възраст 4-8 години .

https://natstim.eu/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5?product_id=61

 

Препаратът може да се използва самостоятелно или в комбинация с предписано от лекар специалист лечение.

Да не се превишава пpепоръчаната дневна доза!

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!