media
20.09.2018

Имуноподкрепящият комплекс Фариностим – грижа за гърлото и горните дихателни пътища

В днешното съвремие съществуват редица фактори, оказващи негативно влияние върху имунната система – използването на различни лекарства, нерационалното хранене, стресът, замърсяването на въздуха и др. Глобалният проблем, свързан с лекарствената полирезистентност на значителен брой микробни видове, налага търсенето на нови подходи за профилактика и контрол на причинените от тях заболявания

Прочети още
media
17.09.2018

Оригинален български имуностимулатор с доказано действие

Известно е, че различните замърсители на околната среда и особено на въздуха имат подчертано вреден ефект върху човешкия организъм. Стресът, неправилното хранене, приемът на различни лекарства, химическите замърсители и повишеното радиационно натоварване са част от факторите в съвременния живот, оказващи демонстративен отрицателен ефект върху съпротивителните сили на организма. Този ефект се изразява в намаляване на собствените съпротивителни сили към разнообразните бактериални и вирусни микроорганизми, по-голяма възможност от алергизиране на организма и предразположение към развитие на автоимунни и злокачествени заболявания.

Прочети още
media
10.09.2018

Доброкачественото уголемяване на простата и проблемите, свързани с уроинфекциите

Простатната жлеза е част от мъжката полова система, намираща се точно под пикочния мехур, като през нея минава уретрата. Тя има формата на орех и тежи около 20 – 40 г. Основната ѝ функция е да произвежда простатен секрет - безцветна течност, която е важна съставка на семенната течност. 

Прочети още
media
30.08.2018

Влиянието на стреса, химическите и други замърсявания върху имунната система

Всеизвестен факт е, че имунната система е тази, която предпазва нашия организъм от вируси, гъбички и бактерии и ни помага да сме здрави и да се чувстваме добре. Тя представлява сложен механизъм – съвкупност от множество биологични структури и процеси. Функцията и е да разпознава и неутрализира всички чужди за организма вещества, които могат да са опасни за неговото здраве. 

Прочети още
media
24.08.2018

Какво научихме след 100 години, откакто грипната пандемия през 1918 известна като "Испански грип" опустоши света?

Тази година се отбелязват 100-години от една от най-големите обществени здравни кризи в съвременната история, грипната пандемия от 1918 г., известна като "испанския грип". Интензивността и скоростта, с които тя порази бяха почти невъобразими - зарази една трета от населението на Земята, което по това време е било около 500 милиона души. Счита се, че до времето когато епидемията утихва през 1920 десетки милиони хора са починали. 


Прочети още
media
20.08.2018

Гинко Билоба и витамин Е – супер комбинация за паметта и оросяването

Случва ли ви се да забравяте, дори ако сте под 30 години, или пък ръцете и краката ви да замръзват дори през лятото? Проблемите с оросяването на мозъка и крайниците невинаги са пряко зависими от възрастта. Замърсяване, стрес, отслабена имунна система и др. са все фактори, които могат да предизвикат гореизброените проблеми. В повечето случаи, особено при млади хора, тези проблеми не са сериозна заплаха за здравето, но създават дискомфорт. В същото време, овладяването им е възможно с натурални средства. 

Прочети още
media
10.08.2018

Как да подсилим имунната система по естествен начин: натурални антиоксиданти срещу настинките и грипа

Ако сте способни да хванете настинка в средата на лятото или коремните вируси са ваш чест спътник през топлите сезони, то вероятно имунната ви система се справя още по-трудно, когато дойдат есента и зимата и настъпи същинския грипен сезон. Факт е, че всеки човек има различна имунна система и някои са по-податливи на вируси и инфекции от други. Но също така не трябва да забравяме, че честите разболявания може да се дължат на временно отслабена имунна система и проблемът е решим, включително с безвредни и природни средства.

Прочети още
media
03.08.2018

Копривата – позната и непозната

Знаем, че копривата щипе и всички се стараем да стоим далеч от нея, когато се разхождаме в планината през лятото. Чували сме, че е полезна, но много от нас никога не са консумирали нищо с коприва. Време е да се преборим със страха от копривата и да научим как тя ще ни помогне да бъдем по-здрави и да се чувстваме по-добре. 

Прочети още
media
27.07.2018

Ацерола – тропическото чудо, което съдържа 30 пъти повече витамин С от лимоните

Ацеролата, или още позната като тропическа вишна, е сравнително неизвестен плод по нашите ширини, но една от най-благотворните за човешкото тяло храни в света. Най-любопитното за нея е, че това е плодът с най-висока концентрация на витамин С. Но не само. В ацеролата се съдържат още сериозно количество магнезий, калий, витамин А, витамини от групата B и др., които правят червения плод изключително полезен при редица проблеми и заболявания. В тази статия ще ви разкрием някои важни факти за този малко известен плод.

Прочети още
media
17.07.2018

10 неща, които (може би) не знаете за Витамин С

Може би не всеки може да изброи всички витамини и техните свойства, но всеки знае за витамин С и за какво помага той. Витамин С, известен също като аскорбинова киселина, е водноразтворим витамин, съдържащ се в естествен вид в някои храни, или се приема като добавка. Действа като антиоксидант, предпазва увреждането на клетките, причинено от свободните радикали. Има много други факти за витамин С, които са малко известни. 

Прочети още