Описание

Витамин D3 е хранителна добавка с натурален произход. Той е извлечен от лишей, растящ на голяма надморска височина в планините на Северна Америка, Скандинавия и Азия. Полученият от него витамин D3 е напълно чист. Той поддържа доброто състояние на костите и подпомага нормалната функция на имунната система. 10% от нужния на тялото витамин D се набавя от храната, а останалите 90% се синтезират в кожата при излагане на слънчева светлина. Недостигът на витамин D е опасен за здравето и се среща най-често при хора с по-тъмна кожа,  такива с голямо наднормено тегло и при вегани.

Предназначение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и нормалната функция на имунната система.

Препоръчителна доза за дневен прием и указания за употреба: 1 таблетка дневно след хранене.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Съставки

Нормалното ниво на витамин D в тялото спомага за доброто усвояване на калция поддържането на нивата на фосфор в кръвта. Той поддържа здравето на костите, имунната и нервната система, регулира инсулина, подпомага функцията на сърдечно-съдовата система и белите дробове.

Съставкив 1 таблетка от 280 mg
Витамин D3400 IU

Помощни вещества: инулин (пребиотик) и малтодекстрин, антислепващ агент: магнезиев стеарат.

Ефикасност

Най-важните за човешкото здраве витамини от групата D са D2 (ергокалциферол) и D3(холекалциферол). Доказано е, че приемът на витамин D3, като хранителна добавка, е по-ефикасен за повишаване на нивата на витамини D в човешкия организъм от приема на витамин D2. Натуралната форма на D3, извлечена от лишей, е нежна към стомаха и се усвоява добре от организма.

Витамин D допринася за:

  • поддържането на нормалното състояние на костите;
  • за нормалната функция на имунната система.