Описание

ФертилРелакс за мъже  представлява специално разработен комплекс от биологично активни вещества, които освен за репродуктивното здраве, имат и благоприятно въздействие върху целия организъм, което прави продукта подходящ за продължителен прием. Включения в състава комплекс от аминокиселините L –Карнитин и  L-Aргинин допринасят за по-доброто им усвояване от организма и оказват голямо влияние върху репродуктивното здраве. Екстрактът от домати (ликопен) е с натурален произход и е много силен антиоксидант със здравословни ползи за човешкия организъм.Към състава е добавен и Mucuna pruriens е известен още и като „допаминов боб“, тъй като е добър източник на аминокиселината леводопа (L-допа 4 – 7%), която помага на тялото да произвежда допамин, и важно химическо вещество в мозъка, отговорно за настроението, сексуалната активност, паметта  и доброто психично здраве.
Предназначение:  

  • За подпомагане на добро репродуктивно здраве и намаляване на оксидативния стрес.
  • За комфорт и спокойно семейно планиране.

Препоръчителна доза за дневен прием и указания за употреба:
За мъже- по едно саше дневно.Съдържанието на едно саше се разтваря в 150 ml вода (стайна температура), разбърква се и се изпива.
Подходящ за продължителна употреба.

Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием! Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене

Номер и дата на вписване в регистъра на БАБХ: П222305954/18.12.2023

 

Състав

СъставкиСъдържание в препоръчителна дневна доза 1 саше% от рефер. стойности за дневен прием*
Комплекс от L -Карнитин
(като L-карнитин фумират) и L-Aргинин
(като L-Аргинин алфа кетоглутарат)
466 mg (250 mg L-карнитин и 216 mg L-аргинин)**
Екстракт от Кадифен Боб (Mucuna pruriens) (L-Dopa 15%)400 mg (60 mg L-Dopa)**
Витамин С (Aскорбинова киселина)80 mg100 %
Коензим Q1010 mg**
Цинк (като цинков сулфат)7 mg70%
Ликопен (екстракт от домати)2 mg**
Фолиева киселина200 µg100%
Селен (като L- селенмеционин)50 µg91%
Витамин B12 (цианкобаламин)1, 5 µg60%

Помощни вещества: пълнители: малтодекстрин, декстрати; подсладител: стевиол гликозиди; антислепващ агент: силициев диоксид

* Референтни количества за прием: (% RI) в съответсвие с Регламент на ЕС №1169/2011

** Не е определен препоръчителен или адекватен хранителен прием.

 

Ефикасност

L-аргинин: представлява 80% от аминокиселините в спермата. Тази аминокиселина благоприятства подвижността на сперматозоидите и я наричат „Молекулата чудо за развитието на сперматозоиди“.

L-карнитин: играе ключова роля в процесите на образуване и развитие на сперматозоидите (сперматогенеза), спомагайки за правилното съзряване и правилната морфология на сперматозоидите и поддържайки тяхната жизнеспособност.

Антиоксидантите витамин С, витамин Е, селен, екстракт от домати (ликопен) доставят силна антиоксидантна защита и спомагат за ограничаване на пораженията от свободните радикали и неблагоприятните външни фактори, предпазва от преждевременно стареене и увреждане на клетките.

Цинкът е изключително важен минерал за мъжете, който влияе благоприятно здравето на простатата, спомага за формирането на зрели подвижни сперматозоиди и подобрява метаболизма на тестостерона.

Включения в състава екстракт от домати (ликопен) е с натурален произход и е много силен антиоксидант съсздравословни ползи за човешкия организъм. Неговата основна роля е силната му антиоксидантна функция и способността му да неутрализира свободните радикали.Свободните радикали увреждат клетките в човешкото тяло и при високи нива могат да причини редица здравословни проблеми, сред които рак, диабет и сърдечни заболявания. В допълнение, неговите ползи са свързани и с подпомагане увеличаване плодовитостта при мъжете, тъй като подобрява качеството на сперматозоидите.

Към състава е добавен и Mucuna pruriens е известен още и като „допаминов боб“, тъй като е добър източник на аминокиселината леводопа (L-допа 4 – 7%), която помага на тялото да произвежда допамин,  важно химическо вещество в мозъка, отговорно за настроението, сексуалната активност, паметта  и доброто психично здраве. Използва се като хранителна добавка за мъжко безплодие поради своите допаминови и антиоксидантни ефекти.