Описание

Екстрактът от кората на върба е много добра алтернатива на синтетичните салицилови препарати. За разлика от аспирина той не предизвиква неблагоприятни ефекти (раздразнение на стомашната лигавица) и може да се използва продължително време при хронични мускулно-ставни неразположения. Притежава доказани противовъзпалителни свойства и обезболяващ ефект, който настъпва малко по-бавно от този на синтетичните Нестероидни Противовъзпалителни средства. За разлика от тях, салицинът има по-слабо изразено влияние върху лигавицата на стомаха и не предизвиква нежелани ефекти върху стомашно-чревния тракт (гастрити, язви).

Босвелията е с изразени противовъзпалителни свойства подобни на тези на конвенционалните Нестероидни Противовъзпалителни Средства. Основния механизъм на действие е инхибиране на левкотриеновия синтез, като също така подобрява и кръвообръщението в засегнатите стави. В няколко проучвания Босвелията е показала дори по-добър ефект от стандартните Нестероидни Противовъзпалителни Средства при терапия на различни форми на артрит. Болкоуспокояващият ефект на Босвелията продължава и след спиране на приема. Подобно на салицина също не предизвиква стомашно дразнене и язва при дългосрочна употреба, а дори се смята, че има известен протективен ефект при вече съществуваща язвена болест.

Предназначение: Благоприятства дейността на ставно-мускулния апарат.

Дозировка и начин на прием: Сутрин и вечер по 2 таблетки след хранене. След 10 дневен прием дозировката може да се намали до 2 таблетки на ден.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

 

 

Съставки

Съставкив 1 таблеткав максимална препоръчана дневна доза от 4 таблетки
Стандартизиран екстракт от кори на върба (Salix spp)225 mg
(съответстващ на 45 mg силицилови деривати изчислени като салицин)
900 mg
(съответстващ на 180 mg силицилови деривати изчислени като салицин)
Стандартизиран екстракт от смола на Босвелия (Boswellia serrata)170 mg
(съответстващ на 110 mg босвелиеви киселини)
680 mg
(съответстващ на минимум 440 mg босвелиеви киселини)

Пълнители: микрокристална целулоза, калциев фосфат; антислепващи агенти: кроскармелоза натрий; магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Ефикасност

Флексодолор е комбинация от две високо ефективни съставки, които потенцират ефекта си, притежават много добра поносимост, изразен противовъзпалителен и обезболяващ ефект при липса на нежелани реакции.

Флексодолор е изключително ефективен при възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, както и при хроничен болков синдром след травми. Ефектът му е съпоставим с този на Нестероидните Противовъзпалителни Средства . Голяма част от тях, които се използват за лечение на остра болка имат много нежелани странични действия, като увреждания на гастроинтестиналния тракт (гастрит, язва, запек, гадене, повръщане), промени в кръвосъсирването и др. Флексодолор може да се използва продължително време без риск от наличието на тези странични действия.