Описание

Ентенар плюс плюс благоприятства облекчаването на симптомите на диария от различен произход (функционална диария, причинена от прием на различни лекарствени средства, нервно-вегетативни смущения, съпроводени от диария).
Продуктът допълва хранителния прием с вещества, намаляващи образуването на газове в червата, облекчава дискомфорта и балансира чревната функция.

Това е съвместен проект на Факултета по фармация към МУ \“Проф. д-р. П. Стоянов\“ – гр. Варна и изследователския екип на НАТСТИМ ЕООД.

Предназначение: Благоприятства функциите на стомашно-чревния тракт. За поддържане на нормалната честота на изхождане и консистенция на чревното съдържимо.

Препоръчителна доза и указания за употреба: Възрастни: да се приема по 1 таблетка 3 пъти на ден с чаша вода. Подходящ за употреба от вегани.

Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием!
Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

Условия за съхранение: При стайна температура, на сухо и недостъпно за малки деца място.

Съставки

Съставкив 1 таблеткав максимална дневна доза от 3 таблетки
Сух екстракт от кора на нар (Punica granatum)200 mg600 mg
Сух екстракт от корен на джинджифил (Zingiber officinale)100 mg300 mg
Сух екстракт от плод на кориандър (Coriandrum sativum)50 mg150 mg
Сух екстракт от див копър (Foeniculum vulgare Mill.)200 mg600 mg

Помощни вещества: калциев фосфат, микрокристална целулоза, инулин, колидон, кроскармелоза натрий, антислепващ агент: магнезиев стеарат от растителен произход, силициев диоксид.

Ефикасност

Екстрактът от кора на нар е мощно противодиарийно средство познато още от древността. Високото съдържание на танини в състава му обогатява хранителния прием с биологично активни вещества с изразен адстрингентно действие, което допринася за понижаването на  секрецията на интестиналната мукоза.

Екстрактът от корен на джинджифил е едно от най-ефективните, естествени средства срещу лошо храносмилане. Богатото съдържание на флавоноиди, смоли, полизахариди и етерични масла благоприятства действието на стомашно-чревният тракт като намалява тежестта в стомаха и подобрява чревната моторика. Химичният състав на екстракта от джиджифил – джинджеролите и шогаолите – е причина за потискащия ефект върху гаденето и повръщането. Тези компоненти стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата, което понижава дразненето върху стените на червата и улеснява преминаването на веществата през храносмилателната система.

Екстрактът от плод на кориандър, познат още като китайски магданоз, произхожда от областта на Азия, Средиземноморието и Югозападна Европа. Приложението му датира още около 5000 г.пр.н.е. Богат е на фитонутриенти, флавоноиди, както и активни фенолни съединения. Кориандърът години наред присъства в храната на различни култури за предотвратяване на лошо храносмилане и други храносмилателни разстройства. В екстракта се съдържат още и витамините А и К. Етеричното масло, което се съдържа в плодовете на кориандъра, има изразено антибактериално действие, дължащо се на съдържанието на линалоол.

Екстрактът от див копър оказва спазмолитичен ефект и влияе положително върху облекчаване на симптомите при различни смущения на храносмилането. Намалява образуването на газове в червата и прекомерното им отделяне. Помага при позиви за повръщане, колики, хълцане, подуване и болки в стомаха. Подобрява дейността на дебелото черво.