Описание

Гинко билоба е най-древното дърво на Земята. Откривани са вкаменелости на листата му, на възраст над 270 милиона години. Дърветата от този вид могат да живеят хиляди години.

Според научни данни, екстрактът от Гинко Билоба има много мощни антиоксидантни свойства и улавя свободните радикали. Той подпомага мозъчната функция и паметта, особено при леки възрастови изменения. Гинко билоба стимулира кръвообращението. Тя помага за съсредоточаването на ума, особено при хора, които изпитват проблеми с фокусирането с напредване на възрастта.

Екстрактът от Гинко Билоба подобрява кръвообращението в крайниците и в мозъчната тъкан. Той потушава възпаленията и подкрепя здравето на сърдечно-съдовата система.

Естественият витамин Е се усвоява много добре от организма и подсилва антиоксидантната функция на гинко билобата. Приемът на витамин Е е важен за превенцията на дегенеративни болести на мозъка, тъй като се смята, че има връзка между оксидативния стрес и увреждането на нервните клетки.

Предназначение: Благоприятства кръвната циркулация на мозъка и крайниците.

Препоръчителна доза за дневен прием и указания за употреба: Възрастни – по 1 таблетка, 2-3 пъти на ден.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!
Да не се приема по време на бременност и кърмене!
Да не се използва при нарушено кръвосъсирване или при употреба на лекарства намаляващи кръвосъсирването.

Съставки

Екстракт от листа на Гинко Билоба – има мощно антиоксидантно действие и стимулира кръвообращението. Подпомага здравето на сърдечно-съдовата система и мозъка.

Натурален витамин Е е най-ефективната форма на витамин Е. Действа като антиоксидант и играе важна роля за намаляване на възпалителните процеси в тялото, за съсирването на кръвта и усилването на имунитета.

Съставкив 1 таблетка% от референтните стойностив максимална дневна доза от 3 таблетки% от референтните стойности
Стандартизиран екстракт от листа на Гинко Билоба40 mg
_
120 mg_
Натурален витамин Е (D-алфа-токоферил киселинен сукцинат)10 mg α-TE83,33%30 mg α-TE250%

„⏤“ Не е определен препоръчителен или адекватен хранителен прием“

Помощни вещества: микрокристална целулоза, антислепващи агенти: силициев двуокис и магнезиев стеарат.

Ефикасност

Ефикасността на всеки растителен екстракт зависи от съдържанието му на биологично активни вещества. Стандартизираният екстракт от листа на Гинко билоба в добавката на Натстим е с гарантирани количества активни вещества – 24% флавонол гликозиди и 6% терпенлактони.

Натуралният витамин Е, вложен в хранителната добавка е един от най-силните антиоксиданти сред токоферолите и е значително по-активен от синтетичните си алтернативи.