Описание

Очите ни са изложени постоянно на вредни въздействия, които ги изтощават: сух и замърсен въздух, цигарен дим, употреба на алкохол, радиация, слънчеви лъчи. Много витамини, микроелементи и растителни вещества, важни за поддържането на добро зрение, не се синтезират от организма. Стел Форте  осигурява оптимален прием на тези ценни за здравето на очите хранителни вещества.

Едно натурално средство, което спомага за профилактика на зрението е мощният антиоксидант лутеин. Според статистически данни около 75% от хората имат недостиг на лутеин. Той трябва да се набави чрез храната, защото организмът не може да го произвежда самостоятелно. Дефицит на лутеин се наблюдава най-често при пушачи и хората със светли очи. Той поглъща част от високоенергийните лъчи в синия спектър на светлината. Има силен антиоксидантен ефект и неутрализира свободните радикали.

Предназначение: Благоприятства функциите на очите. Допълва хранителния прием с витамини и микроелементи.

Препоръчителна доза за дневен прием и указания за употреба: По 1 таблетка 2 пъти на ден по време на хранене. Препоръчва се продължителен прием (минимум 3 месеца). Може да се приема самостоятелно или в комбинация с предписаните от лекуващия лекар лекарствени средства.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Съставки

Таблетките СТЕЛ ФОРТЕ съдържат и специално подбрани витамини и микроелементи, които да поддържат доброто зрение.

Витамините С и Е предпазват от вредното въздействие на слънчевата светлина. Предпазват клетките и поддържат функциите на лещата на окото.

Витамин А е отговорен за адаптацията на окото към светло и тъмно, тъй като участва в образуването на зрителния пигмент на ретината на окото.

Цинк – микроелемент важен за нормалното функциониране на ензимните системи.

Мед – микроелемент, който подпомага преноса на електрони и кислород и енергийния баланс на клетките.

Селен – микроелемент, който участва в антиоксидантната система на нервните клетки, допринася за обезвреждане на свободните радикали. Оказва голямо значение за нормалното функциониране на имунната система, нервите и очите.

Витамин В2 подпомага функционирането на очната роговица.

Съставкив 1 таблетка от 580 mgв максимална дневна доза от 2 таблетки
Диосмин (цитрусов биофлавоноид)50 mg100 mg
Витамин С60 mg120 mg
Витамин Е10 mg α-TE20 mg α-TE
Ниацин8 mg NE16 mg NE
Лутеин5 mg10 mg
Цинк5 mg10 mg
Пантотенова киселина3 mg6 mg
Витамин В60.8 mg1.6 mg
Витамин В10.6 mg1.2 mg
Витамин В20.6 mg1.2 mg
Бета-каротен0.5 mg1 mg
Манган0.5 mg1 mg
Мед0.45 mg0.9 mg
Витамин А250 µg RE500 µg RE
Фолиева киселина200 µg400 µg
Йод75 µg150 µg
Селен50 µg100 µg
Биотин15 µg30 µg
Хром15 µg30 µg
Витамин К15 µg30 µg
Витамин Д2.5 µg (100 IU)5 µg (100 IU)
Витамин В121.2 µg2.4 µg

Помощни вещества: пълнител калциев фосфат, пълнител микрокристална целулоза, антислепващ агент силициев диоксид, антислепващ агент магнезиев стеарат, натриев нишестен гликолат.

Ефикасност

СТЕЛ ФОРТЕ осигурява на организма всички необходими хранителни вещества, нужни за оптимално очно здраве. Той съдържа първокласни, швейцарски съставки, произведени от партньорите ни от DSM Nutritional Products – водещата световна фирма за производство на витамини. Видовете микроелементи са подбрани така, че да се усвоят оптимално от организма.