Описание

РЕСПИСТИМ ПЛЮС ЗА ДЕЦА представлява последна генерация имунопатентован комплекс, в комбинация с екстракт от Ацерола, витамини А, С, Е, D витамини от В групата, ниацин, биотин, пантотенова киселина, фолиева киселина и др. Съдържа комплекс от вещества, благоприятстващи естествената устойчивост на организма и допълва хранителния прием с витамини, които участват в хиляди взаимно-свързани биохимични процеси. Нормалният растеж и развитие на детския организъм зависи от правилното протичане на тези процеси. РЕСПИСТИМ ПЛЮС ЗА ДЕЦА осигурява напълно или в значителна част препоръчителните дневни нужди от всички витамини и микроелементи. Особено се препоръчва използването му през сезоните, когато приемът на плодове и зеленчуци е ограничен, както и в началото на пролетта.

Предназначение:

  • Благоприятства функциите на имунната система
  • За подпомагане на естествените защитни сили на организма
  • Качеството на продукта и отбелязаните количества се гарантират от изключителния швейцарски витаминен премикс (DSM Nutritional Products Ltd.)

Препоръчителна дневна доза за прием и указания за употреба:

Таблетките се сдъвкват или смучат.

Деца на възраст oт 3 до 8 години – една таблетка дневно, преди хранене. Дневната доза може да се стрие и смеси с храна или течност.

Препоръчва се прием в началото на есенно-зимния сезон за период от минимум 3 месеца. Може да се приема и по-продължително.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

 

Съставки

Съставкив 1 таблетка за деца от 3 до 8 години% от дневните хранителни потребности за деца от 3 до 8 години**
Витаминен премикс:
Витамин С30 mg100%
Ниацин (никотинамид)4 mg NE*42%
Витамин Е (DL-алфа-токоферилацетат)3,5 mg α-TE*39%
Пантотенова киселина (калциев D-пантотенат)1,5 mg_
Витамин В6  (пиридоксин хидрохлорид)0.4 mg67%
Витамин В1 (тиамин хидрохлорид)0,3 mg43%
Витамин В2 (рибофлавин)0,3 mg50%
Бета-каротен 0,25 mg_
Витамин А (ретинил ацетат) 125 µg RE*28%
Фолиева киселина 100 µg72%
Биотин 7,5 µg_
Витамин К7,5 µg30%
Витамин D (холекалциферол)1.25 µg (50 IU)8%
Витамин В120,6 µg40%
Изсушен сок от плодовете на Ацерола (Malpighigia emarginata)20 mg_
Имуноподкрепящ комплекс (смес от липополизахариди, липопептиди, съдържаща комплекс от аминокиселини)4 mg_

Помощни вещества: подсладители: манитол и стевиол гликозиди, натурално идентични; ароматизатори: портокал и малина; антислепващ агент: магнезиев стеарат.
* RЕ – ретинол еквивалент, TE – токоферол еквивалент, NE – ниацин еквивалент
** Определен препоръчителен или адекватен хранителен прием в България (Наредба №1 от 22 януари 2018 г. за физиологичните норми за хранене на населението).
*_* Не е определен препоръчителен или адекватен хранителен прием.

Ефикасност

Ацеролата (Malpighia punicifolia) е малко тропическо дърво, което ражда най-богатите на витамин C плодове в света! Екстрактът от ацерола се усвоява от организма по-добре от лабораторно синтезирания витамин C, защото съдържа балансирано количество витамини А, B1, B2 и B3 и антиоксиданти, които имат синергично действие.

Имуноподкрепящ комплекс – потиска вредното действие на свободните радикали и стимулира постоянно, в необходимата степен, механизмите на имунната система. Така той подпомага здравето на дихателната система и намалява вероятността от развитие на инфекции.

Продуктът РЕСПИСТИМ ПЛЮС ЗА ДЕЦА съдържа първокласни, швейцарски съставки, произведени от партньорите ни от DSM Nutritional Products – водещата световна фирма за производство на витамини.