Описание

РЕСПИСТИМ ПЛЮС ЗА ДЕЦА представлява последна генерация имунопатентован комплекс, в комбинация с екстракт от Ацерола, витамини А, С, Е, D витамини от В групата, ниацин, биотин, пантотенова киселина, фолиева киселина и др. Съдържа комплекс от вещества, благоприятстващи естествената устойчивост на организма и допълва хранителния прием с витамини, които участват в хиляди взаимно-свързани биохимични процеси, определящи нормалния растеж и развитие на детския организъм.

Предназначение: Благоприятства функциите на имунната система, Допълва хранителния прием с биофлавоноиди от Ацерола и витамини.

Препоръчителна дневна доза за прием и указания за употреба:
РЕСПИСТИМ ПЛЮС ЗА ДЕЦА е под формата на прах за приготвяне на инстантен сироп, за максимална икономичност и ефикасност на продукта.
Преди първа употреба, бутилката се напълва със 130 ml вода (стайна температура) за получаване на 150 ml сироп готов за употреба.
Така приготвения разтвор се разклаща 2-3 мин. до разтваряне и сгъстяване на съдържанието. Да се разклаща преди всяка употреба!

Деца на възраст от 3 до 4 години: 1 чаена лъжица (5 мл) дневно след хранене.
Деца на възраст 5-8 години: 1 чаена лъжица, 2 пъти на ден, след хранене. Препоръчва се прием в началото на есенно-зимния сезон, за период от минимум 3 месеца.

Срок на годност: 2 години и до 30 дни след отваряне на бутилката
След отваряне сиропът да се съхранява в хладилник.
Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Съставки

Ацеролата съдържа рибофлавин, тиамин, въглехидрати, фосфор, желязо, фибри, липиди, калций и протеини. Количеството на полезни вещества в нея е поне два пъти повече отколкото в други плодове.

Витамин C: Човешкият организъм не може да синтезира витамин С и затова трябва да си го доставя отвън. Той подпомага възстановителните и защитни процеси на тялото.

Имуноподкрепящ комплекс – смес от липополизахариди и липопетиди, които имат способност да активират имунната защита. Създаден e от водещи български специалисти в резултат на повече от 25 години изследвания в областта нa имунастимулацията (БулБио – Национален център пo заразни и паразитни заболявания, София).

Витамините от групата B са от първостепенна важност за усвояването на хранителни вещества, освобождаването на енергия, растежа, образуването на червени кръвни телца и други процеси в тялото. Приемът на B витамини е важен за оптимално функциониране на организма, особено при възрастни над 50 години, бременни и кърмещи жени, вегетарианци и вегани.

Витамин Е – Действа, като антиоксидант и играе роля в противовъзпалителните процеси, подсилва имунитета.

Витамин А е мощен антиоксидант, който предпазва организма от свободните радикали. Нормалното му ниво в организма поддържа здравето на организма.

Натурален бета каротен – превръща се във витамин А от тялото. Този провитамин се среща в храната и позволява на тялото да произвежда само толкова витамин А, отколкото се нуждае. Така се компенсира недостига, без да се превишава необходимото количество витамин в тялото.

Витамин К има ключово значение за съсирването на кръвта. Той регулира нивата на калций в кръвта и поддържа нормалната минерализация на костите.

Съставки5 ml сироп съдържа% от дневните хранителни потребности за деца 3-4 години **10 ml сироп съдържа% от дневните хранителни потребности за деца 5-8 години **
Витаминен премикс:
Витамин С37 mg123%74 mg246%
Ниацин (никотинамид)4 mg NE*42%8 mg NE100%
Витамин Е (DL-алфа-токоферил ацетат)3,5 mg α-TE*39%7,5 mg α-TE*78%
Пантотенова киселина (калциев D-пантотенат)1,5 mg***3 mg***
Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид)0,4 mg67%0,8 mg133%
Витамин В1 (тиамин хидрохлорид)0,3 mg43%0,6 mg86%
Витамин В2 (рибофлавин)0,3 mg50%0,6 mg100%
Бета-каротен0,25 mg***0,5 mg***
Витамин А (ретинил ацетат)125 µg RE*28%250 µg RE*56%
Фолиева киселина100 µg71%200 µg143%
Биотин (витамин B7)7,5 µg***15 µg***
Витамин К7,5 µg30%15 µg60%
Витамин D (холекалциферол)1,25 µg (50 IU)8%2.5 µg (100 IU)17%
Изсушен сок от плодове на Ацерола (Malpighia emarginata,35 mg***70 mg***
Имуноподкрепящ комплекс (смес от липополизахариди, липопептиди)

Помощни вещества: малтодекстрин, подсладители: стевиол гликозиди (ребаудиозид А), манитол и малтитол, сгъстител: глюкоманан, натурално-идентичен ароматизант: ягода, антислепващ агент: силициев диоксид, консервант: калиев сорбат.
* RЕ – ретинол еквивалент, TE – токоферол еквивалент, NE – ниацин еквивалент
** Определен препоръчителен или адекватен хранителен прием в България (Наредба №1 от 22 януари 2018 г. за физиологичните норми за хранене на населението).
*** Не е определен препоръчителен или адекватен хранителен прием.

Ефикасност

Ацеролата (Malpighia punicifolia) е малко тропическо дърво, което ражда най-богатите на витамин C плодове в света! Екстрактът от ацерола се усвоява от организма по-добре от лабораторно синтезирания витамин C, защото съдържа балансирано количество витамини А, B1, B2 и B3 и антиоксиданти.

РЕСПИСТИМ ПЛЮС ЗА ДЕЦА съдържа първокласни, швейцарски съставки, произведени от партньорите ни от DSM Nutritional Products – водещата световна фирма за производство на витамини.