Описание

Антиоксидантите са вещества, които подпомагат устойчивостта на клетките срещу неблагоприятното въздействие на свободните радикали, образувани от оксидативен стрес. Образуването на свободни радикали е процес, който протича когато организмът ежедневно е подложен на въздействието на редица външни фактори като замърсяване на въздуха, цигарен дим, токсини и химични съединения в храната, водата и препаратите, стрес и прекомерно трениране. Оксидативният стрес до голяма степен е отговорен за преждевременното стареене и е един от най-важните фактори за възникването и развитието на повечето от съвременните заболявания, поразяващи имунната система, кръвоносните съдове, метаболизма и др. Едни от най-силните антиоксиданти, които клетката използва, са витамините Е и С, микроелементи като селен и полифенолни съединения. Приемането на антиоксидантни комплекси под формата на добавки към храната, подпомага човешкия организъм в ограничаване на негативните ефекти от въздействието на свободните радикали върху функционалната стабилност на физиологичните системи.

Предназначение:
Алтернативен подход за подпомагане на умствената издръжливост, концентрацията и паметта.
Средство за:
– потискане на свободните радикали
– повишаване на общата устойчивост на организма към стреса от ежедневието
– подобряване на когнитивните процеси

Препоръчителна доза и указания за употреба:
Препоръчителна доза: 1 – 2 сашета дневно разтворени в 150 ml вода.
Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием!
Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

Предупреждения:
Не използвайте хранителната добавка при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Състав

СompositionСontent in 1 sachetMaximum daily dose of 2 sachets
Extract from standardised of 70% natural vitamin C from fruits of rosehip (Rosa Canina)430mg
(300 mg vitamin С)
860mg
(600 mg vitamin С)
Extract from
Melissa officianalis
(lemon balm)
300mg600mg
Magnesium (as magnesium citrate)100 mg200 mg
Vitamin E (as succinate) 7,5 mg 15 mg
Vitamin B65 mg10 mg
Selen (as sodium selenit)50 µg100 µg

Помощни вещества: пълнител: малтодекстрин; натурален ароматизант: лимон; подсладители: стевиол гликозиди; антислепващ агент: силициев диоксид

 

Ефикасност

Rosa canina – шипка. Плодовете са с богато поливитаминно съдържание: витамин С (високо съдържание); каротин (провитамин А); витамини В1, В2, РР, К и др. Eкстракт от плодовете помага за повишаване имунната стабилност, проявява детоксикиращ ефект, подобрява еластичността на съдовете и тъканите.

Melissa officinalis – маточина. Допринася с приятен, лек, но осезаем релаксиращ и антистрес ефект, без повлияване на фокуса и вниманието. Подобрява когнитивните способности, паметта, вниманието и стимулира мозъчната дейност. Нормализира функцията на имунната система. Подобрява храносмилането и намалява стомашно-чревния дискомфорт. В допълнение съдържа вещества с изразени антиоксидантни свойства.

Вит. В6 – витамин от група В. Повлиява синтеза на вещества, свързани с поведението, психичното състояние, опорно-двигателния апарат, имунния статус. Посредник е за нормалното развитие на мозъка и неговите функции, активно повлиява настроението.

Вит. Е – витамин с мощен антиоксидантен ефект. Повлиява генната експресия, функцията на централната нервна система, зрителния анализатор. Влияе върху функциите на гладката и набраздената мускулатура. Спомага за поддържане на високо енергийно ниво, като при по-големи дози има анаболен (изграждащ) ефект.

Mg citrate – източник на Mg. Приемът му води до подобрение на качеството на съня при хора, които страдат от безсъние или са подложени на стрес. Подобрява емоционалното и психологично здраве.

Selenum – селен- жизнено важен микроелемент. Силно антиоксидантно действие. Защитава организма от вредното влияние на свободните радикали и допринася за поддържане на клетъчните структури. Допринася за предотвратяването на оксидативния стрес и подпомага правилната функция на щитовидната жлеза.