Описание

ИМУНО-ДЕОКСИ е авангарден препарат, който подпомага организма при физически и психически натоварвания, неблагоприятни условия на околната и работната среда и др. ИМУНО-ДЕОКСИ създава предпазна системa от антиоксиданти в живите клетки, които възпрепятстват образуването на свободни радикали в организма и водят до улавяне на при наличието им в организма.

Разработен е от водещи български специалисти, след повече от 25 години изследвания в областта на имуностимулацията, в сътрудничество с БулБио – Национален център по заразни и паразитни заболявания, София и Фондация „Борба с рака”. Мнократно е ползван от участниците в експедициите до Южния полус под ръководството на проф. Пимпирев с цел проследяване вляението на климатичните условия върху имунната система.

Предназначение: Благоприятства функциите на имунната система. Осигурява специално формулиран синергичен комплекс от микронутриенти – хранителни и ендогенни антиоксиданти, витамини и микроелементи в количества и форми съобразени с последни научни данни.

Подпомага организма при физически и психически натоварвания, неблагоприятни условия на околната и работната среда и др. (военнослужещи по време на тренировки и мисии, активен спорт).

Препоръчителна дневна доза за прием и указания за употреба: Възрастни: по 1 капсула 2 пъти на ден след хранене, за период от минимум 3-6 месеца.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Съставки

ИМУНО-ДЕОКСИ е комбинация от антиоксиданти, витамини и микроелементи:

  • натурален витамин Е сукцинат – биологично най-активната форма на витамин Е, с противотуморен и радиопротективен ефект
  • витамин C – защитава клетките от увреждане от свободни радикали и участва в рециклиране на други важни антиоксиданти, като витамин Е.
  • антиоксидантните микроелементи (есенциални, приемат се само с храната) цинк и селен са под формата на комплекси с аминокиселини. Под такава форма ние ги приемаме с храната, имат добра стабилност в храносмилателната система и висока чревна абсорбция.

Други антиоксиданти (образуват се в организма), повишаващи основния клетъчен антиоксидант глутатион:

  • Алфа- Липоева киселина – по-силен антиоксидант от витамин C и витамин Е. Възстановява ги след атака от свободни радикали.
  • Коензим Q10 – ключов фактор за образуване на клетъчната енергия. Възстановява витамин Е, след атака от свободни радикали.
  • N-ацетил цистеин – предшественик на основния клетъчен антиоксидант глутатион, който свързва и елиминира и тежки метали в храносмилателната система.
  • Други микронутриенти.

Пълна гама от всички витамини (А, D, група B) и хром с цел намаляване на риска от недостиг при нерационално хранене, вредности на околната среда, хронични заболявания, напредване на възрастта и др.

Съставкив 1 капсула от 650 mgв максимално препоръчана дневна доза от 2 капсули
Витамин C (калциев-L-аскорбат)100 mg200 mg
Липоева киселина50 mg100 mg
N-ацетил цистеин50 mg100 mg
Натурален витамин Е (D-алфа токоферил сукцинат)30 mg α-TE60 mg α-TE
Коензим Q1025mg50 mg
Никотинамид (витамин B3)8 mg16 mg
Цинк (цинк глицинат)7.5 mg15 mg
Имуноподкрепящ комплекс (смес от липополизахариди, липопептиди)5 mg10 mg
Пантотенова киселина (витамин B5)3 mg6 mg
Витамин В60.8 mg1.6 mg
Витамин В10.6 mg1.2 mg
Витамин В20.6 mg1.2 mg
Бета-каротен0.5 mg1 mg
Витамин А250 µg RE500 µg RE
Фолиева киселина (витамин B9)200 µg400 µg
Селен (L-селенометионин)50 µg100 µg
Биотин15 µg30 µg
Хром (хром пиколинат)25 µg50 µg
Витамин К15 µg30 µg
Витамин D32.5 µg (100 IU)5 µg (200 IU)
Витамин В121.2 µg2.4 µg

Помощни вещества: силициев диоксид и магнезиев стеарат; състав на капсулата: желатин, титанов диоксид и железен оксид.

Ефикасност

Разработен е от водещи български специалисти, след повече от 25 години изследвания в областта на имуностимулацията, в сътрудничество с БулБио – Национален център по заразни и паразитни заболявания, София и Фондация „Борба с рака”.

Мнократно е ползван от участниците в експедициите до Южния полус под ръководството на проф. Пимпирев с цел проследяване вляението на климатичните условия върху имунната система.Всички участници в експедицията, които приемат Имуно-Деокси по-лесно приемат екстремалните условия и изразяват своето положително становище за продукта, който няма странични действия.

ИМУНО-ДЕОКСИ съдържа комбинация от антиоксиданти, която се характеризира със:

  • синергичност – пълна гама от антиоксиданти с различни механизми на действие, насочени към различните видове свободни радикали в организма;
  • безопасност – не са известни нежелани ефекти при използваните дози;
  • ефективност – включени са специфични форми, с данни за най-висока биологична активност.