Описание

Около 30% от двойките, които имат затруднения при зачеването на дете, се дължат на проблеми с фертилитета при жените. Ако ниската плодовитост се дължи на хормонален дисбаланс или хранителни дефицити, хранителните добавки могат да играят важна роля и трябва да се считат за разумен метод за оптимизиране на репродуктивното здраве.

Предназначение на ФемиАктив: Подпомага репродуктивното здраве на жената. Подходящ за прием преди планувана бременност.
 
Препоръчителна доза за дневен прием и указания за употреба: Жени – по едно саше 2 пъти дневно. Подходящ за продължителна употреба. Разтворете съдържанието на едно саше в чаша вода (около 150 ml), разбъркайте и след това изпийте.

Да не се превишава препоръчаната доза за дневен прием!
Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

Съставки

Съставкив 1 сашев максимална дневна доза от 2 сашета
L-аргинин(като Аргинин алфа-кетоглутарат)750 mg1.5 g
L-карнитин (като L-карнитин фумарат)600 mg1.2 g
Витамин С90 mg180 mg
N-ацетил-L-цистеин50 mg100 mg
Витамин Е30 mg α-TE60 mg α-TE
Желязо (като железен фумарат)7 mg14 mg
Пантотенова киселина6 mg12 mg
Цинк (като цинков сулфат)5 mg10 mg
Бета каротен3 mg6 mg
Витамин В62 mg4 mg
Мед (като меден сулфат)0.5 mg1 mg
Фолиева киселина200 µg400 µg
Селен (като натриев селенит)27.5 µg55 µg
Витамин D35 µg10 µg
Витамин B122.5 µg5 µg

Помощни вещества: малтодекстрин, декстрати; подсладител: стевиол гликозиди; антислепващ агент: силициев диоксид. 

Ефикасност

Доброто хранене и здравословният начин на живот могат да имат положителен ефект върху плодовитостта и раждането. Например, адекватният прием на основни хранителни вещества, като фолиева киселина, в периконцептуалния период може да намали честотата на дефекти на невралната тръба.

Витамините, минералите и специфичните кофактори играят основна роля във функцията на плодовитостта. Доказано е, че витамин В6, витамин В12, фолиева киселина, витамин Е, мултивитамини, магнезий, селен, желязо и цинк подобряват плодовитостта при жените. Антиоксидантите могат да бъдат полезни за намаляване на оксидативния стрес за яйцеклетки, сперматозоиди и репродуктивните органи. За тази цел обикновено се използват витамини С и Е и N-ацетил-L-цистеин. Аминокиселината L-аргинин спомага за подобряване на циркулацията до репродуктивните органи, което може да засили развитието на яйцеклетките и имплантацията на ембриона.