Описание

Витамин D3 е хранителна добавка с натурален произход. Витамин D3 (холекалциферол) е формата на витамин D, която организма синтезира след излагане на слънце. Редица научни проучвания показват, че витамин D3 (холекалциферол) е най-добрата форма на витамин D за организма. Съдържащия се в продукта витамин D3 е извлечен  от водорасли и съответства на Европейските спецификации. Полученият витамин D3 е напълно чист и поддържа доброто състояние на костите и подпомага нормалната функция на имунната система. 10% от нужния на тялото витамин D се набавя от храната, а останалите 90% се синтезират в кожата при излагане на слънчева светлина. Недостигът на витамин D е опасен за здравето и се среща най-често при хора с по-тъмна кожа,  такива с голямо наднормено тегло и при вегани.

Предназначение: Допринася за нормалната функция на имунната система, нормалното усвояване/използване на калций и фосфор, поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите.

Препоръчителна доза за дневен прием и указания за употреба:

За възрастни: по 1 таблетка дневно след хранене.  За деца: ½ таблетка дневно след хранене

През есенно-зимния сезон поради недостиг от слънчева светлина, се препоръчва прием от 6 месеца.

При хора с установен дефицит на витамин D3 може да се приема и целогодишно.

Подходящ е за употреба от вегетарианци и вегани. Сертифициран от следните организации: The Vegan Society, Indian Vegetarian Mark, подходящ за употреба в Европейските страни.  

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене

Номер и дата на вписване в регистъра на БАБХ: П222204427/17.11.2022

Съставки

Нормалното ниво на витамин D в тялото спомага за доброто усвояване на калция поддържането на нивата на фосфор в кръвта. Той поддържа здравето на костите, имунната и нервната система, регулира инсулина, подпомага функцията на сърдечно-съдовата система и белите дробове.

Съставкив 1 таблетка от 300 mg% от референтните стойности за дневен прием*
Витамин D3 (холекалциферол) от водорасли30 µg (1200 IU)600%

Пълнители: микрокристална целулоза, инулин (пребиотик); антислепващ агент: магнезиев стеарат.
*Референтни количества за прием: (% RI), в съответствие с Регламент ЕС № 1169/2011

Ефикасност

Най-важните за човешкото здраве витамини от групата D са D2 (ергокалциферол) и D3(холекалциферол). Доказано е, че приемът на витамин D3, като хранителна добавка, е по-ефикасен за повишаване на нивата на витамини D в човешкия организъм от приема на витамин D2. Натуралната форма на D3, извлечена от водорасли, е нежна към стомаха и се усвоява добре от организма.

Витамин D допринася за:

  • за нормалната функция на имунната система;
  • нормалното усвояване/използване на калций и фосфор;
  • нормалното състояние на зъбите и костите;