Описание

Хранителната добавка ВЕНОЛЕКС е особено ефективна, защото диосминът, който се съдържа в нея е микронизиран. Това означава, че е разбит на много малки частици за най-лесно усвояване от тялото.

Диосмин е вещество от растителен произход. То се получава от корите на цитрусовите плодове. Доказано е, че повишава тонуса на венозната стена, намалява отоците, повишава устойчивостта и намалява пропускливостта на капилярите. Благоприятства дренирането на лимфата и намалява вискозитета на кръвта. Има добро противовъзпалително и антиоксидантно действие.

Проучвания сочат, че активната съставка на ВЕНОЛЕКС – диосминът може да облекчи симптомите на някои здравословни проблеми, като хроничната венозна недостатъчност и хемороидите.

Предназначение: Подпомага капилярната издържливост и венозния тонус и благоприятства кръвообращението на долните крайници.

Препоръчителна доза за дневен прием и указания за употреба: Възрастни – по 1 таблетка 2 пъти на ден след хранене за период от 2 месеца.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Съставки

Съставкив 1 таблеткав максимална дневна доза от 2 таблетки
Микронизиран биофлавоноид диосмин400 mg
800 mg

Помощни вещества: микрокристална целулоза, картофено нишесте, коповидон, антислепващ агент: магнезиев стеарат.

Ефикасност

Ефикасността на активната съставка – диосмин е доказана с множество проучвания. Tя подпомага правилното функциониране на венозната система и действа благоприятно на състояния, като хронична венозна недостатъчност и хемороиди.

ВЕНОЛЕКС съдържа висококачествен, микронизиран диосмин с гарантиран състав и полезно действие.