Описание

След 40-годишна възраст нивата на хормона тестостерон в тялото намаляват. Това води до намаляване на костната и мускулна маса, загуба на полова възбудимост и намаляване на способността за производство на зрели сперматозоиди. С възрастта могат да възникнат следните проблеми:

  • Намалена подвижност – сперматозоидите не узряват дотолкова, че да придобията необходимата подвижност за достигане до и оплождане на яйцеклетката;
  • Намалена ефективност – сперматозоидите загубват своята подвижност и това е причината да не се стигне до оплождане на яйцеклетката;
  • Намаляване на еякулацията – семенната течност не може да се изхвърли толкова далече, колкото е заложено от природата в най-фертилната възраст.

СперАктив съдържа витамини, аминокиселини и минерали с доказано полезно действие за нормалната сперматогенеза и подвижност на сперматозоидите. Тя подпомага мъжкото репродуктивно здраве и оплодителните способности на сперматозоидите.

Предназначение: Подпомага мъжкото репродуктивно здраве и нормалните оплодителни способности на сперматозоидите.

Препоръчителна дневна доза за прием и указания за употреба: Мъже – по едно саше 2 пъти дневно, разтворено във вода. Подходящ за продължителна употреба. Разтворете съдържанието на едно саше в чаша вода (около 150 ml), разбъркайте и след което изпийте.

Да не се превишава препоръчаната дневна доза за дневен прием!
Да не се използва като заместител на разнообразното хранене!

Съставки

L-Карнитин – Спомага за поддържане на нормалните нива на тестостерон и за пълноценната сперматогенеза и жизнеността на сперматозоидите. Той се съдържа в месата (предимно червените) и някои диетични продукти. Зеленчуците почти не го съдържат. Затова вегетарианците трябва задължително да приемат L-Карнитин, като хранителна добавка.

L-Аргинин е жизненоважна аминокиселина, от която организмът ни се нуждае в големи количества. При стресови ситуации или наранявания, той става жизненоважен и трябва да се приема чрез добавки. L-Аргининът оказва положително въздействие върху качеството и продължителността на ерекцията, като подобрява кръвоснабдяването в половите органи. Приемането на L-Аргинин за дълъг период от време значително увеличава броя на сперматозоидите и тяхната подвижност.

Селенът е мощен антиоксидант, който намалява вредите от свободните радикали. Той повишава броят на сперматозоидите и подобрява фертилността при мъжете. Почти половината от наличния селен в мъжкото тяло е концентриран в тестисите и в части от семенния канал, в близост до простатата. Селен се губи със семенната течност и, за това, е важно да се приема адекватно количество от него, чрез добавки.

Коензим Q10 – Количеството Коензим Q10, произвеждан от организма, постепенно намалява с напредването на възрастта. Това може да доведе до пробелми с мъжката фертилност. Приемът на хранителни добавки, съдържащи Коензим Q10, може значително да увеличи броя на сперматозоидите и да подобри подвижността и активността им.

Цинк – Има антиоксидантни свойства и участва в биохимичните процеси на човешкия организъм. Увеличава концентрацията на спермата (брой сперматозоиди на 1 мл.), подобрява подвижността на сперматозоидите и увеличава нивата на тестостерона.

Фолиева киселина (витамин B9) – Има ключова роля в процесите на клетъчното делене и растеж, както и в метаболизма на нервната тъкан. Увеличава броя на сперматозоидите.

Витамин C – Мощен антиоксидант. Има противовъзпалително действие и засилва действието на други антиоксиданти, като селен и цинк. Повлиява синтеза на хормони, премахва токсините и регулира метаболизма. Увеличава репродуктивната способност при мъжете, повишава броя на сперматозоидите и тяхната подвижност.

Витамин B12 – Нормализира хормоналния баланс, играе важна роля в синтеза на хормоните, в частност на тестостерона, увеличава имунитета и възстановява функционирането на клетките в простатата.

Съставкив 1 саше от 5 gв максимална дневна доза от 2 сашета
Комплекс от L-Карнитин
(като L-карнитин фумарат ) и Аргинин алфа-кетоглутарат в съотношение 2:1
1.5 g3 g
Витамин C90 mg180 mg
Коензим Q1020 mg40 mg
Цинк (като цинков сулфат)7 mg14 mg
Фолиева киселина (витамин B9)200 µg400 µg
Селен (като натриев селенит)50 µg100 µg
Витамин B121.5 µg3 µg

Помощни вещества: малтодекстрин, декстрати; подсладител:стевиол гликозиди; антислепващ агент: силициев диоксид.

 

Ефикасност

СперАктив е специализирана хранителна добавка, създадена на базата на модерни, научни данни за ефективността на съставките:

  • L-Карнитинът е от съществено значение за образуването на сперматозоиди. Последните открития сочат, че той подобрява качеството на сперматозоидите при мъжа. Според специалисти, L-Карнитинът е „допинг“ за сперматозоидите.
  • Редица проучвания доказват, че приемът на L-Аргинин, като хранителна добавка, може да увеличи намаления брой сперматозоиди и обема на еякулата.
  • Фолиева киселина (витамин B9) – Последните проучвания, проведени в Холандия сочат, че увеличава броя на сперматозоидите, когато той е намален.